top of page

kameran takana

Aluksi, kiitos kiinnostuksestasi työtäni kohtaan. Nimeni on Inka Holck (os. Salmirinne). Olen valo- ja videokuvaaja, media-alan ammattilainen ja Taiteen maisteri Rovaniemeltä. Asustelen Lapissa, mutta matkustelen mielelläni työni perässä kokemassa ja tallentamassa kameralle elämän kauneutta ja moninaista luonnetta.

Valokuvaus on pääammattini ja intohimoni. Olen työskennellyt valokuvaajana vuodesta 2010 ja työni on vienyt minua kylmästä lämpimään, Suomen suurimmista urheilutapahtumista ja pienemmistä kulttuuritapahtumista ympäri maailmaa. Kerään inspiraationi työhöni luonnosta ja kaikesta luonnollisesta. Uskon, että elämän autenttisten asioiden tavoittelu saa aikaan kauneinta taidetta. Toisin sanoen, olen inspiroitunut elämästä, hämmästynyt arktisesta, lumoutunut unelmista, mykistynyt valosta, nöyrtynyt intohimosta, rentoutunut rauhasta ja siunautunut tropiikissa.

 

Olen pääasiassa työskennellyt muoto- ja hääkuvaajana sekä talviurheilun ja surffikuvauksen parissa, mutta minusta on hyvin mielenkiintoista kuvata monia eri asioita. Myös luontokuvaus on ollut minulle aina tärkeä harrastus. Näin sanoen, teen kaikenlaisia kuvaustöitä luonnosta ja urheilusta muotokuviin, tapahtumiin ja taidekuviin. 

Valo- ja videokuvauksen lisäksi teen mm. digitaalista suunnittelua, kuten nettisivuja ja logojen ja painotuotteiden suunnittelua, sekä käännöstöitä ja mediataitojen mentorointia.

 

xx, Inka

Kuva: Pauliina Tähkäpää

NY4A8537.jpg

mediassa

"Kaiken tämän voin kokea, kun matkustan ympäriinsä ja tutkin maailmaa. Näen vaikuttavaa taidetta näissä urheilulajeissa ja haluan näyttää sen kauneuden, jonka näen, myös muille valokuvieni ja videoteosteni kautta. Nopeasti liikkuvan kohteen kuvaaminen ei ole helppoa, mutta se on ehkä yksi syy, miksi rakastan sitä niin paljon. Vaikka paikka, urheilija tai päivä olisi sama, jokainen sekunti, jolloin seison kamerani takana, haastaa minua. Valokuvaukseni on vienyt minua uskomattomiin paikkoihin ja olen tavannut ihmisiä, joita en muuten olisi koskaan tavannut. Sain ensimmäisen kamerani kahdeksan vuotiaana ja olen nauttinut valokuvaamisesta siitä lähtien. Olen käytännössä itseoppinut kameran käyttöön, mutta minulla on ollut matkani varrella hienoja mentoreita, joita ilman en olisi päässyt tähän. Myös yliopisto-opinnot opettivat paljon taiteen tekemisestä ja sen ymmärtämisestä", ote taiteilijahaastattelusta, Godartet Magazinesta.

kuvajulkaisuja

ET 11 -lehti: 11/18 

ET 13 -lehti: 7/17 

Sport-lehti: 7/16, 01/20 

Nietos-lehti: kausi 13/14, 14/15 

Edge-lehti: no. 3/12, 4/12, 3/13, 3/14, 5/14 

Blue Wings -lehti (Finnair): Syyskuu 2014 

Juoksija-lehti: 8/2014

näyttelyt

 

Videoteos "The Beauty of Ice" osana Talviunelmia-yhteisnäyttelyä, Arctic Design Week 2016, Rovaniemi

"Erämaan Henki, Shamaanin sielu" -valokuvanäyttely,

2018, Lapin Yliopisto

bottom of page